Frågor om antagning & registrering

Jag har blivit antagen till en kurs hos er. Var/när registrerar jag mig?

Det beror på om du har blivit antagen till en distanskurs eller en kurs på campus. På campuskurserna sker registrering i samband med uppropet vid terminsstart. Du kommer att meddelas i god tid före terminsstart vilken dag och tid du ska infinna dig för att bli registrerad på din kurs. Om du blir förhindrad att komma till uppropet är det viktigt att du antingen skickar ett ombud (glöm då inte att personen måste ha ditt antagningsbesked med sig), eller meddelar institutionen via telefon eller mejl att du önskar gå kursen. Annars riskerar du att förlora din plats.

Har du blivit antagen till en distanskurs gör du däremot registreringen själv via Studentportalen. Där hittar du all information du behöver kring registreringen. Där finns även information som riktar sig till dig som är reserv på en kurs.

Jag skulle behöva ett intyg på att jag är registrerad/har tagit poäng hos er. Hur gör jag då?

Du kan själv beställa både registreringsintyg och resultatintyg på Studentportalen. Under 'Mina studier' finns en länk 'Beställ intyg'. Då får du ett utdrag ur Uppdok. Om du däremot behöver ett intyg med universitetets stämpel och underskrift av behörig person på institutionen, kontakta studievagledare@musik.uu.se.

Jag har påbörjat en kurs hos er men bestämt mig för att hoppa av. Hur gör jag?

Du kan bara avregistrera dig från en kurs inom tre veckor efter terminsstart. Det gör du genom att kontaka studievägledaren. Senare än tre veckor efter terminsstart får du i stället ansöka om studieavbrott. Det gör du via ett e-formulär som du når här: Ansökan om studieavbrott
Glöm inte att ange att du ansöker om studieavbrott. Har du ansökt om studieavbrott kommer du inte kunna söka kursen på nytt, men däremot kan du återuppta studierna vid ett senare tillfälle. Detta gäller dock endast i mån av plats. Kontakta studievägledaren om du har gjort avbrott och vill börja på nytt.
Om du är programstudent och vill göra paus i studierna ansöker du i stället om studieuppehåll. (Studieuppehåll är alltså förbehållet programstudenter). Du använder samma e-formulär som vid ansökan om studieavbrott, och väljer studieuppehåll i rullisten i formuläret.
För mer information kring vilka regler som gäller för studieavbrott respektive studieuppehåll, se Studieuppehåll och studieavbrott.

Sen anmälan

De flesta av våra kurser, både på campus och distans, är öppna för sen anmälan under en period efter terminsstart. Du gör en sen anmälan på samma sätt som när du söker senast 15 april resp. 15 oktober, dvs. via antagning.se.

Jag har gjort en sen anmälan till en kurs. När får jag veta om jag har fått plats?

Det är lite svårt att säga exakt, då det är flera instanser inblandade i att hantera din ansökan. Men räkna med 2-3 veckor innan du kan få besked om du blivit antagen. Om du blir antagen måste du sen själv ansöka om studentkonto för att kunna registrera dig på kursen, vilket också tar några dagar.

Jag har blivit sent antagen till en kurs. Hur gör jag för att bli registrerad och få ett studentkonto?

Alla som är antagna via sen anmälan får automatiskt ett mejl från studievägledningen. I mejlet får du vidare instruktioner om hur du registrerar dig.

Som sent antagen student måste du ansöka om ett studentkonto genom att skicka in en blankett som du hittar på Studentportalen under 'Student utan PIN-kod'. Inloggningsuppgifterna skickas sedan i ett brev till din folkbokföringsadress.